APK keuring

APK zonder of met afspraak!


APK keuringsstation in Malden 


Autobedrijf Derks: APK keuring zonder of met afspraak in Malden?

 

Autobedrijf Derks in Malden maakt het u graag gemakkelijk. APK keuren zonder afspraak: u mag zo bij ons aankomen. Het kan wel zijn dat u dan even moet wachten omdat wij bezig kunnen zijn met een andere klant. Heeft u geen zin om lang te wachten? Dan mag u ook ONLINE een APK keuringsafspraak maken.  Vul onderstaande formulier in. ONLINE APK afspraak maken kan! 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
APK keuring voor auto, bedrijfswagen en camper LET OP! APK KEURING EN AIRCO VULLEN ZONDER AFSPRAAK!  bij Autobedrijf Derks in Malden, in directe omgeving van Nijmegen, Wijchen, Mook, Cuijk, Groesbeek, Overasselt en Heumen.

Broekkant 45 - 6581AD Malden 


(024) - 73 70 318


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:30uur

Zaterdag 10:00 - 14:00 uur


APK keuring & Airco vullen zonder afspraak Garagebedrijf Autobedrijf Derks in Malden

APK Keuring


APK keuringsstation in Malden, Autobedrijf Derks ± 5 minuten van Nijmegen, Wijchen, Grave, Nederasselt, Overasselt, Heumen in en om Gelderland.


APK  keuring  voor uw auto tegen de beste prijs!

Vakkundige  (gediplomeerde) monteurs keuren

uw  auto grondig en professioneel.

U kunt in onze kantine  wachten op uw auto.


APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen wegens verkeeswet 1994.


APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK gekeurd moet worden, dan gaat u naar Autobedrijf Derks: erkend APK bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.


U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningschild met de tekst: Erkend onderhoudsbedrijf voor periodieke keuringen van lichte voertuigen of – zware voertuigen en een sticker met daarop de tekst: APK lichte voertuigen of APK zware voertuigen.


1. De APK  keurmeester Sam Derks keurt het voertuig.

2. Na de keuring ontvangt u altijd een APK - keuringsrapport (ook bij een afkeuring).


De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Ook voor een kleine en grote beurt bent u bij ons op het juiste adres.


Uitstel van APK - keuringsplicht

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw voertuig niet op tijd APK goedgekeurd kunt krijgen. Misschien bent u in het buitenland en kunt u niet voor de APK - vervaldatum naar Nederland komen. Of misschien is uw voertuig niet goedgekeurd bij een eerdere APK keuring en moeten er reparaties uitgevoerd worden voordat u weer een keuring kunt laten doen. Al rijdt u niet met het voertuig, u moet uw voertuig tijdig APK laten keuren. Dit is een wettelijke verplichting.


APK keuringsrapport

Op het keuringsrapport dat u krijgt na afloop van een APK, geeft de APK keurmeester  de reparatie-, afkeur- en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd staan er afkeurpunten op het rapport.

Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.


APK keuringsrapport kwijt

Als u uw (Nederlandse) APK keuringsrapport kwijt bent, dan kunt u bij de RDW of bij ons tegen betaling een kopie van het APK- keuringsrapport aanvragen.


Wat is eigenlijk een APK  keurmeester?

Een APK keurmeester is een automonteur of autotechnicus die bevoegd is om APK keuringen op voertuigen uit te voeren.


 Wat is een APK steekproef?

Als een voertuig afgemeld wordt voor de APK, dan ziet de APK keurmeester op zijn computer of het voertuig ook gecontroleerd moet worden door de RDW. Dit heet een steekproef. De RDW controleert dan of de APK-keuring goed is uitgevoerd. Het voertuig moet u dan 90 minuten laten staan en de APK keurmeester moet zelf aanwezig zijn als de RDW- controleur komt.