APK wat wordt er gekeurd ?

Autobedrijf Derks Algemene Periodieke APK keuring

Sam Derks APK keurmeester

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt gelet op een aantal onderdelen. De keurmeester beoordeelt uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie.


Onderdelen APK

Tijdens de keuring wordt gelet op:

* De verkeersveiligheid

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie

* Het milieu

Uitstoot van uitlaatgassen

* De registratie

Kilometerstand, het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.


Roetmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1980 of later die een dieselmotor hebben, ondergaan bij de APK een roetmeting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. Dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.


Viergasmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1993 of later die een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator hebben, moeten een viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.


Registratie kilometerstand bij de RDW

Vanaf 1 januari 2014 is het is strafbaar om de kilometerteller terug te draaien. Alle door de RDW erkende bedrijven moeten vanaf die datum de tellerstanden registreren. Het gaat om tellerstanden van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kilo).


Registratie kilometerstand bij de RDW

Vanaf 1 januari 2014 beheert de RDW de database met tellerstanden. De RDW neemt de database en registratie over van Stichting Nationale Auto Pas (NAP). Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland zijn wettelijk verplicht tellerstanden te registreren van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg).


Met de nieuwe wetgeving is het strafbaar een tellerstand terug te draaien of daarover te adverteren. Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. In samenwerking met NAP werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden.


Bedrijven registreren tellerstanden onder meer bij:

* APK afmelding;

* inbouw van LPG (gasinstallaties), tachograaf of alcoholslot;

* reparaties en onderhoud vanaf  €150.

* De RDW neemt de database en registratie over van Stichting Nationale Auto Pas. 


Wij zijn open van maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uur

zaterdag van 10:00 - 14:00 uur .Krijg ik een keuringsraport van de Algemene Periodieke Keuring?


Na de Algemene Periodieke Keuring (APK) ontvangt u een keuringsrapport met daarin de keuringsbeslissing. Dit keuringsrapport krijgt u zowel bij goedkeuring als bij afkeuring.


Adviespunten uit keuringsrapport APK

Op het keuringsrapport vindt u:


* reparatiepunten;

* afkeurpunten;

* adviespunten.


Adviespunten zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw voertuig leiden, maar wel vervangen of gerepareerd moeten worden.


Keuringsrapport APK in uw auto

Het in Nederland niet verplicht het keuringsrapport bij u te hebben tijdens het rijden. In veel andere Europese landen kan nog wel gevraagd worden naar het keuringsrapport. Daarom is het belangrijk dat u het rapport goed bewaart.


Termijn voor reparaties na APK

U moet uw auto voor de vervaldatum van de APK laten keuren. Heeft uw auto reparaties nodig bij de APK, dan wordt deze afgekeurd. U krijgt dan 2 maanden de tijd om uw auto te laten repareren. Tijdens deze maanden mag u niet met de auto rijden. Als de auto gerepareerd is, wordt deze alsnog goedgekeurd.


In beroep tegen keuringsbeslissing

Vindt u dat uw voertuig ten onrechte is goedgekeurd of afgekeurd en komt u er met de betreffende APK-instantie niet uit, dan kunt u bij de RDW een herkeuring aanvragen. U heeft het keuringsrapport nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan.


U moet meteen na de keuring uw bezwaar kenbaar maken bij de RDW. Uw auto wordt dan nog op dezelfde dag herkeurd. Houd u er rekening mee dat u uw auto dan niet mag verplaatsen en ook geen reparaties mag (laten) verrichten.


U kunt ook bezwaar maken tegen de goedkeuring van uw auto, als u (eventueel achteraf) vermoedt dat de auto niet goedgekeurd had mogen worden. U heeft maximaal 1 jaar de tijd om bezwaar te maken, zolang het keuringsrapport geldig is. U kunt uw bezwaar schriftelijk melden bij de klachtencoördinator van de RDW. Bij een goedkeuring heeft u tot maximaal 1 jaar om in beroep te gaan. Het is van belang dat u niet alvast onderdelen van de auto hebt laten repareren of vervangen.
TIP APK keuring

Voor u uw auto laat APK-keuren kunt u al verschillende aspecten zelf controleren, b.v.:

* branden alle lampen voor en achter ( stads- dim en grootlichten, richtingaanwijzers ,achterlichten, kentekenplaatverlichting) ?

* zitten de rubbers van de ruitenwissers nog  geheel vast?

* werkt de ruitensproeier?

*  zijn mijn banden  geheel versleten?

* Uw kentekenplaten moet en goed leesbaar zijn ( schoon en geen trekhaak ervoor gemonteerd ) .

* Kijk  of de werking van uw veiligheidsgordels goed zijn.


Laat uw auto tijdig keuren !!!  Een boete komt  automatisch en kost 137,00 euro!


Wij bevinden ons op het bedrijventerrein De hoge brug te Malden  tegenover de Tuinwereld.

Broekkant 45 - 6581AD  Malden -   Tel: 024 73 70 318 

Autobedrijf Derks Broekkant 45 6581 AD Malden NL Tel :024 737 03 18

E-mail: info@autobedrijfderks.nl Rek. ING: NL61 INGB 0006320315 Website: www.autobedrijfderks.nl

Autobedrijf Derks is een geregistreerde handelsnaam van Derks Automotive B.V. Statutair gevestigd: Broekkant 45 Malden. BTW nr: NL857728635B01 KvK nr. 69090726.


  APK keuring Nijmegen APK keuring Malden APK keuring Wijchen APK keuring zonder afspraak!

Airco bijvullen Nijmegen Airco service Malden Auto airco reparatie Nijmegen, Malden, Wijchen Grave zonder afspraak!

Garagebedrijf Bandenhandel www.autobedrijfderks.nl - info@autobedrijfderks.nl - Tel 024 737 03 18 privacyverklaring

APK keuring zonder afspraak.


In Malden uw

APK keuring-Garage!


Nieuwe banden

VANAF € 24,95


Ruitenwissers de beste!

wilt u veilig en met goed zicht de weg op? Koop dan bij de    ruitenwissers voor uw auto!


APK Keuring zonder afspraak! Waar u ook vandaan komt het maakt ons niet uit bijv: uit de omgeving van  Malden / Groesbeek / Nijmegen / Mook / Wijchen / Overasselt / Grave enz  het maakt ons niets uit! u bent van harte welkom!


Bij ons is de APK keuring   klaar terwijl u wacht.

Een lekker bakje koffie in onze gezellige koffie kamertje staat altijd aan!


apk regels - apk eisen - apk verlopen - apk boetes - apk keurmeester - apk keuring zonder afspraak  apk voor auto's   apk met grote of kleine beurt U vindt het hier allemaal.